Informatii despre abonamente de internet Alienstation

Contractele nu au o durata obligatorie minima, politica companiei noastre fiind aceea de a nu incheia cu clientii sai contracte cu clauze dure sau in defavoarea lor. Nu se percep penalizari de intarziere si nici taxe de deconectare/dezinstalare etc. Contractul este valabil atata timp cat clientii companiei sunt multumiti de serviciile prestate, atata timp cat au nevoie de ele in locatia in care sunt deserviti, si atata timp cat acestia isi onoreaza platile in termenul stabilit. Contractele pot fi reziliate oricand de catre clienti, indiferent de motiv, cu conditia ca acestia sa nu inregistreze facturi restante. De asemenea, ultima luna activa trebuie achitata in intregime.

Contractele pot fi suspendate pe perioada in care clientii sunt plecati din localitate, sau, din orice motiv, acestia nu au nevoie sa foloseasca internetul pe o perioada determinata. Totul se realizeaza cu un simplu telefon la call center, nefiind necesara deplasarea la sediile companiei.

Clientii pot beneficia de asemenea de amanari de plata de pana la 30 de zile, in cazul in care, din diferite motive (lipsa bani, lipsa timp, alte probleme) au fost suprinsi de suspendarea automata a internetului, pentru neplata. La fel ca si in cazurile precedente, procedura se realizeaza cu un simplu telefon la call center, nefiind necesara deplasarea la sediile companiei.

Pentru incheierea unui contract aveti nevoie de un simplu act de identitate (C.I./pasaport etc.), si trebuie sa aveti minim 18 ani. Nu sunt necesare actele locuintei, si nici ca Dvs. sa fiti proprietarul locuintei. Nu este necesara deplasarea la sediile societatii, contractul se completeaza de catre un reprezentant al echipei tehnice in momentul finalizarii instalarii si activarii serviciilor, acasa la Dvs.

Platile se pot face atat in numerar, la casieriile companiei, cat si prin transfer bancar (prin ordin de plata/ebanking etc.).

Casieriile companiei au un program flexibil, fiind orientat in special spre partea a doua a zilei (pana la ora 20:00), pentru ca persoanele care lucreaza pana tarziu sa poata ajunge fara probleme la acestea.

Facturile pot fi primite automat pe adresa Dvs. de e-mail. In fiecare luna, cu 10 zile inainte de a se suspenda serviciile pentru neplata, veti primi automat, prin intermediul browserului de internet, 3 notificari (o data la 3 zile) ce va vor avertiza asupra posibilitatii suspendarii serviciilor, astfel incat sa nu fiti luat prin surprindere de acest aspect.

Fiecare abonament beneficiaza de unul sau mai multe I.P.-uri publice fixe. Spre deosebire de serviciile asemanatoare oferite de alti provideri, Alienstation nu schimba periodic sau la fiecare reconectare, IP-urile clientilor sai, acestea fiind fixe. Desi, in mod normal, alti provideri ofera aceasta facilitate doar clientilor Business, Alienstation considera ca utilitatea IP-ului fix este, in multe cazuri, de o mare importanta pentru clientii sai rezidentiali, si a oferit, inca de la inceputul infiintarii companiei, acest avantaj.

Indiferent de tipul abonamentului, traficul este nelimitat. Abonamentele Ultra si Extreme se adreseaza persoanelor fizice, si sunt de tip best-effort, beneficiind de un canal minim garantat (CIR) de 256 Kbps, si un maxim de 100 Mbps, respectiv 1000 Mbps. Latimea de banda este exprimata in Mbps (mega bits per second - mega biti pe secunda) si reprezinta viteza maxima ce poate fi atinsa pentru fiecare tip de abonament in parte.

Viteza de download este simetrica (egala) cu viteza de upload. Alti provideri, prin omisiune voita, declara, in oferetele publicitare, ca ofera o viteza de download substantiala, dar ascund faptul ca viteza de upload este asimetrica (1 pana la 5 Mbps), acest aspect aducand mari neplaceri utilizatorului final (uploadul de fisiere mari este foarte greoi, stream-urile video au de suferit etc.), si fiind sesizat de cele mai multe ori abia ulterior folosirii serviciilor respective si citirii cu atentie a contractului semnat. De exemplu, abonamentul ULTRA beneficiaza de viteza de 100 Mbps Download concomitent cu viteza de 100 Mbps Upload.

Alienstation nu face diferentieri intre viteza metropolitana si viteza internationala. Un client care foloseste abonamentul Ultra, are viteza de 100 Mbps atat in Romania, cat si in afara Romaniei (in Europa, USA, alte continente). Acesta este un alt avantaj oferit de compania noastra.

Gamerii beneficiaza de cele mai bune latente. Alienstation are implementate peeringuri rapide cu toti operatorii din Romania, si foloseste cele mai bune route catre operatorii nationali, internationali si globali, asigurand cei mai mici timpi de raspuns si oferind astfel o experienta de gaming deosebita.

Abonamentele pentru persoane fizice sunt de tip best-effort. Pentru canale garantate sau pentru nevoi speciale de upload va rugam sa solicitati o oferta business personalizata.

Este interzisa redistribuirea internetului provenit din abonamentele de tip best-effort catre terti. Abonamentele de uz casnic sunt individuale, si se adreseaza unuia, sau mai multor pc-uri din aceeasi locatie, numai pe baza de adresa I.P. publica, in functie de numarul lor si de abonamentele alese.

Acoperirea geografica de tip outdoor a serviciilor de comunicatii electronice destinate publicului pe care Alienstation le furnizeaza, folosind tehnologii prin fibra optica precum si tehnologii de tip radio, punct la punct sau punct la multipunct, cuprinde urmatoarele localitati: Constanta, Port Constanta, Mamaia, Mamaia Sat, Lumina, Navodari, Ovidiu, Palazu, Cumpana, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinesti, Olimp, Neptun, Valu lui Traian, Murfatlar, Siminoc, Nisipari, Castelu, Medgidia.

Preturile sunt exprimate in RON si CONTIN TVA.